50 éves JÁKSÓ LÁSZLÓ

Szeptember 11-én 50 éves JÁKSÓ LÁSZLÓ műsorvezető

Szegeden született, és saját elmondása szerint (már) kiskorában (is) csúnya gyerek volt, ezért eltökélte; ha szépségével nem tudja, vidám vagányságával fogja elbűvölni társait. Ő volt az osztály mókamestere, humoros előadásokat szervezett, mégsem színésznek – pedig hát Quasimodót is el kell játszania valakinek -, hanem mozdonyvezetőnek, majd állatorvosnak készült. Aztán mégis francia szakon tanult, utána rádió- és tévéműszerész tanulónak állt, s végül annak köszönhette karrierjét, hogy számítógépesként bekerült a szegedi városi tévéhez. Ott szerette meg a média világát, lassan mikrofonközelbe került, a dumájával addig sem volt baj soha, látni meg ugye nem látták a hallgatók.

Idővel elvégezte a Színház- és Filmművészeti Főiskola szerkesztő-műsorvezető szakát, és a Danubius Rádió műsorvezetőjeként tett szert országos hírnévre. Sokáig csak jellegzetes a hangját és sajátos humorát ismertük, JákShow Hot Twenty című műsora máig emlékezetes. Őt pedig akkor ismerte és szerette meg az ország, amikor elfoglalta Csiszár Jenő helyét a Heti hetes című közkedvelt tévéműsor műsorvezetői székében. Rögvest a fél ország kedvence lett, és bár a Heti hetes sztárjai állandóan csipkedték, szeretik ők is. Mert bár az életben sem egy sótlan fickó, valójában művelt, kedves ember.

De mindig történik vele valami, általános izgalmat keltett például évekkel ezelőtt, amikor beleesve egy csatornába becsípte a …-t. Noha meggyógyult, az utánpótlásról már korábban gondoskodott, kisfiát – jellemző – Bence Dagobertnek hívják. Manapság nem látni a képernyőn, számítógépes programokat ír, s bár jelentős mértékű fogyása miatt egyesek a betegségéről suttogtak az elmúlt hetekben, ő mindenkit megnyugtatott: egészségesebb, mint valaha. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, illetve a naptárszolgáltatás megrendeléséhez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

 

This entry was posted in magyar évfordulók. Bookmark the permalink.