60 éves VIGGO MORTENSEN

Október 20-án 60 éves VIGGO MORTENSEN amerikai színész

A Gyűrűk ura című monumentális fantáziafilm-trilógia Aragornja már fiatalon kalandos életet élt, dán édesapja ugyanis igen mozgékony ember volt, így család bebarangolta fél Dél-Amerikát, éltek Venezuelában és Argentinában, Viggo pedig a dán mellett megtanulta az angol és a spanyol nyelvet is.

Az önálló életet Dániában teherautósofőrként kezdte, Amerikában a nyolcvanas évek közepén kezdett filmezni, A kis szemtanú című filmben tűnt fel, majd a Ruby Cairo című filmben ő miatta utazgatott szerte a világban a szépséges Andie MacDowell. A G.I. Jane című felejthető moziban Demi Moore brutális kiképzőtisztje, a Tökéletes gyilkosság című filmben pedig Gwyneth Paltrow partnere volt – s állítólag a forgatáson a kelleténél jobban összemelegedtek, amit a színésznő akkori barátja, Ben Affleck bizony nagyon nehezményezett.

A sármos színészt szerepei alapján joggal gondolhatnánk vadembernek, ám éppen az ellenkezője igaz, valóságos széplélek, lelkesen fényképezget, verseket farag – már kötete is megjelent -, muzsikál – kiadott egy dzsessz-lemezt -, de legtöbb idejét festéssel múlatja. És alkotásai nem amatőr mázolmányok, képeit neves galériák állítják ki, az egyik tulajdonosa meg is lepődött, amikor megtudta, hogy Viggo nem festőművész, hanem színész. A jóképű dán más tekintetben is szereti a szépet, a női nem nagy hódolója, és őt is kedvelik a hölgyek, akik a világ 50 legvonzóbb férfija közé is beszavazták. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, illetve a naptárszolgáltatás megrendeléséhez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in külföldi évfordulók. Bookmark the permalink.