75 éves KOVÁCS LAJOS

Február 9-én 75 éves KOVÁCS LAJOS színész

Jókötésű srác volt, ezért a Testnevelési Főiskolára jelentkezett, illetve az Orvostudományi Egyetemre, harmadiknak pedig a Színművészeti Főiskolára, s nagy szerencsénk, hogy utóbbi helyre nyert felvételt. Sportos alkatának később különben nagy hasznát vette, filmjei forgatásakor nem sok munkát adott a dublőröknek, kaszkadőröknek.

Pályafutását Békéscsabán kezdte, majd szinte minden vidéki színházban megfordult, s csak 1997-ben került Budapestre, a Bárka Színházba. Ezt azért érdemes hangsúlyozni, mert a vidéki színészek általában kevés lehetőséghez jutnak a filmezés terén, ő azonban egyike a kivételeknek, hiszen rengeteg filmben játszott. A 80 huszárral kezdte – előtte persze megtanult lovagolni -, majd szerepelt a Nárcisz és Psyché című nagyszerű Bódy Gábor-filmben, későbbi filmjei közül pedig emeljük ki a Banánhéjkeringő, a Szerelem első vérig, a Hanussen, a Woyzeck és A turné, az utóbbi évek terméséből pedig a Glamour, a Kontroll, az Argo és a Csudafilm című mozit.

S talán sokan tudják, hogy a Tüskevár új feldolgozásában rá osztották Matula bácsi szerepét. Nagyon illik hozzá a szerep, mackós alkata, dörmögő hangja, bölcs rezignáltsága szinte predesztinálta a szerepre. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in magyar évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.