Elhunyt KAUTZKY JÓZSEF

Elhunyt KAUTZKY JÓZSEF színész

Ha az elmúlt évtizedekben riport jelent meg róla valamelyik képeslapban, vagy meghívták egy-egy tévéműsorba, sosem ment egyedül, mindenhol imádott feleségével, Kállay Ilonával együtt szerepelt. De sajnos erre már 2005-től nem volt lehetőség, a nagyszerű színésznő ugyanis 2005 nyarán meghalt.

Legendásan nagy szerelem volt az övék, úgy találkoztak egy színházi előadás próbáján 1955-ben, hogy mindketten házasok voltak, kis gyerekekkel, de a szerelem mindent legyőzött. Sok lemondás, nehézség, küzdelem árán lettek egy pár, talán ezért is vigyáztak olyan nagyon nehezen kiküzdött boldogságukra. Nem mentek egymás nélkül szinte sehova, de egy idő után együtt se sűrűn. Legjobban nagy gonddal berendezett otthonukban érezték magukat, és ott is leginkább a hatalmas franciágyban. Ha nem volt házon kívül dolguk, megesett, hogy egész nap hálóköntösben voltak, az általuk “hajó”-nak nevezett ágyban olvasgattak, tévéztek, beszélgettek, ettek-ittak. Ott bontottak pezsgőt, ami legkedveltebb, naponta fogyasztott italuk volt.

De persze csak módjával, és szigorúan előadás után. Mert mindketten sokat foglalkoztatott művészek voltak, többször játszottak is együtt. Filmeztek is, Kautzky Józsefet egyebek mellett a Liliomfi, a Bánk bán, A Tenkes kapitánya, A veréb is madár, a Fűre lépni szabad, az Alba Regia, a Villa a Lidón, valamint a Kaviár és lencse című filmben láthattuk, illetve a Szomszédok című teleregényben, amiben ő volt a folyton ügyeskedő autószerelő. Pedig a gépeket különben nem kedvelte, nyáron mindketten inkább vidéki kertjükben múlatták az időt.

Most pedig ő is felment a mennyországba, ahol imádott felesége bizonyára behűtött pezsgővel várja. A nagyszerű színész 92 évet élt. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in elhunyt, halálhír. Bookmark the permalink.