50 éves GEDEON BURKHARD

Július 30-án 50 éves GEDEON BURKHARD német színész

Eredeti neve talán nem sokat mond még hazájában sem, Alexander Brandtner néven azonban tévénézők milliói ismerik Európa szerte; ő ugyanis a Rex felügyelő című, nálunk is népszerű bűnügyi sorozatban a szenzációs német juhászkutya “gazdája”, valamint  a Cobra 11 című sorozat főszereplője.

Szegény Rex két felügyelő alatt szolgált, hiszen Burkhard előtt Tobias Moretti oldalán indult harcba a bűnözők ellen. Gedeon Burkhardnak is volt esélye rá, hogy a rendőrök-bűnözők párharcban az üldözöttek oldalán szerepeljen, fiatalon ugyanis ritka rossz gyerek volt, minden iskolából kicsapták, s ha érdeklődése nem vonzza a filmművészet felé, alighanem a bűn útjára téved. Így azonban “legálisan” tanulhatta ki a küzdősportok és a fegyverforgatás rejtelmeit, mondván egy színésznek ezt is tudnia kell. A tanulás különben Amerikában történt, pár évig ugyanis Hollywoodban élt, de a világsiker elkerülte. Hazatérve azonban felfigyeltek vonzó külsejére a filmesek, s miután a Smink nélkül és a Kis cápák című filmben színészi tálentumáról is bizonyságot adott, lecsaptak rá a tévések. Előbb a még Tobias Moretti főszereplésével készült Rex felügyelő egyik epizódjában kapott szerepet, majd átvette a sztár helyét a bátor kutya mellett.

Azóta ő a legnépszerűbb férfiszínészek egyike német földön, honfitársnői még a legszexisebb férfinak is megválasztották. Népszerűségéhez az is hozzájárul, hogy nyíltan bevallja, lehet ő bármekkora sztár, a sorozat főszereplője azért mégiscsak Rex, a kutya. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in külföldi évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.