60 éves KEVIN SPACEY

Július 26-án 60 éves KEVIN SPACEY amerikai színész

Ritka rossz gyerek volt, a mai finom szóhasználattal élve: hiperaktív, úgyhogy szülei katonai iskolába küldték, hogy ott fegyelemre szoktassák, de nem jól spekuláltak. Kevin ott is állandóan balhéba keveredett, átlagban hetente megvert valakit, persze mindig önvédelemből. Egyszer egyik társára gumiabroncsot húzott, és legurította egy dombról. Aztán valahogy betévedt az iskola színjátszó csoportjába, s ott végre jól érezte magát. Nevelői persze ösztönözték művészi ambícióit, hisz mindenki jobban járt, hogy a színpadon fojtogatta Desdemonát, nem az osztálytársát verte kékre-zöldre.

Annyira szeretett játszani, hogy később a neves Julliard Egyetem drámatagozatát is otthagyta két év után, hogy színpadon lehessen. A Broadway színházaiban Shakespeare-t és modern drámákat játszott, húsz évvel ezelőtt pedig megkapta első kis filmszerepét. A filmezés is megtetszett neki, ezért folytatta, és a rendezők is nagyon meg voltak elégedve vele, mert színpadi rutinját kiválóan hasznosította a kamerák előtt. Egyre komolyabb feladatokat kapott, és 1995-ben a Közönséges bűnözők című filmben nyújtott alakításáért megkapta az Oscar-díjat. Nem mintha vágyott volna rá, az átadási ceremónián az anyukájának annyit vetett oda: “Helló mama, itt a puding!” Aztán amikor 2000-ben az Amerikai szépségért megkapta második aranyszobrocskáját is, már mentegetőzött: “Önhibámon kívül lettem Oscar-díjas, és ha valaki cikizni mer vele, könnyen megjárhatja” – nyilatkozta viccesen.

De nem kell komolyan venni, megjavult, lehiggadt, bár azért Othellóként Desdemonát még szívesen megfojtaná egy párszor. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in külföldi évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.