65 éves SCOTT BAKULA

Október 9-én 65 éves SCOTT BAKULA amerikai színész

Édesapja menő ügyvédi irodát vezetett, odahaza a szabadidejében pedig komolyzenével múlatták az időt szintén zeneszerető feleségével, nem meglepő tehát, ha a három gyerek a zene bűvöletében nőtt fel. Scott ráadásul tehetséges ifjúnak számított, tinédzserként rockzenekarban játszott, és énekelt St. Louis városának szimfonikus zenekarában.

De szakmai téren is igyekezett apja nyomdokaiba lépni, beiratkozott a jogi egyetemre, és bár kiváló eredménnyel végezte el az első évet, az egyetemen megfertőzte a színjátszás, és a család némi ellenkezése dacára végül megváltoztatta eredeti terveit. New York-ba költözött, és zenei előképzettségét kihasználva a Broadway zenés színházaiban tanulta ki a színészmesterség fortélyait. Aztán felfedezte a tévé és a film, és hamar kiderült, hogy nem számították el magukat, akik felkarolták, mert már pályája kezdetén több szakmai elismerésben lett része, megkapta a Golden Globe- és a Tony-díjat is. Számos produkciója eljutott hazánkba is, például a Quantum Leap – Az időutazó és a Star Trek – Enterprise című tévésorozata, mindkettőben ő volt az abszolút főszereplő. Mozifilmjei közül a Házinyúlra nem lövünk, az Amerikai szépség és a Minden gyanú felett a legismertebb.

Kétszer nősült, négy gyermeke van, s a legjobban akkor örül, amikor össze tudja verbúválni a családot, és elvonulnak a vidéki birtokára, nappal sokat sportolnak, este pedig zenélget nekik. Az utóbbiról már esett szó, a sportról pedig annyit, hogy még az ötvene túl is 4 óra 10 perc alatt futotta le a Los Angeles Maratont. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in külföldi évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.