45 éves LEONARDO DICAPRIO

November 11-én 45 éves LEONARDO DICAPRIO amerikai színész

Mint neve is mutatja, édesapja révén olasz származású, de ő Los Angelesben született, ahol már gyerekként felfigyeltek rá, kislányos arcvonásaival reklámfilmek közreműködője volt. Azután különböző tévésorozatok gyerekszereplőjeként lett népszerű, első valódi filmszerepét 1993-ban kapta az Ez a fiúk sorsa című filmben, amelyben egészen kiválóan játszott, még Oscar-díjra is jelölték érte.

Mindenesetre fel lett fedezve, azóta megszakítás nélkül forgat, nálunk is ismert filmje a Gyorsabb a halálnál, a Teljes napfogyatkozás, a Rómeó és Júlia, a Titanic, a Vasálarcos, A part, az Aviátor, A tégla, A Nagy Gatsby és a legújabb, a Volt egyszer egy Hollywood. A visszatérő című filmjét azért kell külön kiemelni, mert alakítását Oscar-díjjal jutalmazták.

Népszerűsége nem ismer határokat, rajongói a legendás James Deannel emlegetik egy sorban, a lányok pedig szexbálványként imádják, pedig egyszer azt nyilatkozta az egyik lapban, hogy nem is szeret csókolózni. Erről különben sokan tudnának véleményt mondani, hiszen a pletyka olyan csodaszép nőkkel hozta hírbe, mint Kate Moss, Eva Herzigová, Vanessa Hayden, Helena Christensen, Gisele Bündchen és Kristen Zang, sőt, az érett Sharon Stone, s ha hódításainak csak a fele igaz, már joggal irigykedhet rá a férfitársadalom.

Leo egyébként is tesz is róla, hogy neve ne kerüljön le a lapok címoldaláról, sztárallűrök tekintetében felveszi a versenyt a legvagányabb öreg hollywoodi rókákkal is. A part című filmjének thaiföldi forgatásán kishíján az egész stáb sztrájkba lépett, nehezen viselték ugyanis a kölyökképű szívtipró lehetetlen viselkedését. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in külföldi évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.