Mai évfordulóink – 2019. november 15.

a Kalendárium Press NAPTÁRA – 2019. november 15., péntek

a Nap kél 6.48, nyugszik 16.08 – a Hold kél 18.21, nyugszik 9.34 órakor

mottó: “A büntetést, amely megtorol anélkül, hogy megelőzne, bosszúnak hívják.” Albert Camus

– Albert és Lipót napja. Az Albert germán eredetű név, s jelentése; fényes, nemes. A Lipót szintén a germánból származik, s mivel merészet és híreset jelent, nem meglepő, hogy előszeretettel viselték az uralkodók is. Ma Artúr, Gertrúd és Leopold nevű ismerőseinket is köszöntsük!

– Az egyház ma Nagy Szent Albertre emlékezik, aki a XIII. században élt, s tekintélyes természettudós volt, nem véletlen hát, hogy ő a tudósok védőszentje. Egyébként sokat dolgozott együtt Aquinói Szent Tamással.

Ma: – Ma van a Palesztin Állam nemzeti ünnepe.
– Ma van Belgium második nemzeti ünnepe.

* * * * * Mai évfordulóink * * * * *

– 65 éve hunyt el LIONEL BARRYMORE amerikai színész. (Bővebben lásd külön posztban!)

– 390 éve hunyt el BETHLEN GÁBOR erdélyi fejedelem. (Bővebben, könyvajánlóval lásd külön posztban!)

* * * * * Boldog születésnapot! * * * * *

– 85 éves JOANNA BARNES amerikai színésznő, a Spartacus, a Goodbye Charlie, A vágy villamosa, a Vegas-i vakáció, a Zűrös manus, A háborús szerelvény és az Amerikai história X című film szereplője.

– 45 éves SERGIO CONCEICAO portugál labdarúgó, a Standard Liége, a Lazio és az FC Porto volt játákosa, a válogatott egykori csatára, most a Porto vezetőedzője.

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in Évfordulónaptár. Bookmark the permalink.