50 éves CSOLLÁNY SZILVESZTER

Április 13-án 50 éves CSOLLÁNY SZILVESZTER tornász

“Későn érő típus voltam, sokáig barátnőm se volt” – nyilatkozta egyszer, s noha a szerelmi életében nem vagyunk ismerősek, igaza lehet. Sportkarrierje tekintetében legalábbis sokáig várt rá, hogy feljusson a csúcsra. Mindig ott volt a közvetlen közelében, már hét érmet szerzett a különböző világversenyeken, de a dobogó tetejére nem állhatott fel. Abba is akarta hagyni, még szerencse, hogy az akkori szövetségi kapitány rábeszélte a folytatásra, mert az 1998-as Európa-bajnokságon, 28 évesen megnyerte az első aranyérmét.

Természetesen ezután már nem vonult vissza, óriási lelkesedéssel és emberfeletti munkával felkészült a 2000-es sydney-i olimpiára, ahol meg is nyerte a gyűrű aranyérmét. Ekkor már – harmincévesen – elégedetten térhetett volna vissza a civil életbe, ám ő 19-re lapot húzott. A 2002-es világbajnokságot ugyanis Debrecenben rendezték, ahol hazai közönség előtt szerette volna átélni a győzelem élményét. Ötször volt korábban világbajnoki ezüstérmes, így amikor a Hajdúság fővárosában a nyakába akasztották az aranyérmet, a közönség tombolt. Mindent elért, amit sportoló elérhet, sztárként vonult vissza.

Ám azt követően sem vesztettük szem elől, gyakran szerepel a médiában, a Vacsoracsatában például nagy meglepetést okozott az őt személyesen is jól ismerőknek, hiszen a soproni születésű győri fiúnak annak idején Pestre kerülve még az is gondot okozott, hogy megmelegítsen egy konzervet. (Kalendárium Press)

This entry was posted in magyar évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.