85 éves ERICH VON DANIKEN

Április 14-én 85 éves ERICH VON DANIKEN svájci író

A jó tollú író a földönkívüli civilizációk kutatója, s ha nem is legautentikusabb, de mindenesetre a legismertebb “szakértője” a témának. Däniken nemcsak azt vallja, hogy léteznek földönkívüli civilizációk, de azt is bizonyítani igyekszik, hogy már többször jártak a Földön is. Nézetei nagyon népszerűek szerte a világon, közel félszáz nyelvre lefordított könyveiből 100 millió példányt adtak el világszerte, s bár nálunk korábban tiltottak voltak művei, írásaival már régóta mi, magyarok is megismerkedhettünk.

Maga Däniken is többször járt már hazánkban, s nálunk is, csakúgy mint eddig megjelent több mint harminc könyvében, illetve a két leghíresebb művéből, A jövő emlékei és Az istenek üzenete címűekből forgatott filmekben azt az elméletét fejtegette, hogy Földünkön – sok ezer évvel ezelőtt – a világűrből jött látogatók jártak. Becsületére legyen mondva, hogy interjúiban elismeri; hogy munkáit nem tudományos igénnyel írja, egyszerűen kérdéseket vet fel egyes, a tudományos kutatások által kellően meg nem magyarázott jelenségekkel kapcsolatban – amelyekből azért, legyünk őszinték, van elég -, s azokra próbál választ keresni. Ha pontos választ még nem is kapott, támadást már annál többet.

Az egykori pincér és szállodaigazgató legnagyobb bánata azonban az, hogy saját szemével még nem sikerült ufót látnia. Amint szomorúan be is vallotta: “… azok közé tartozom, akik szívesen kerülnének kapcsolatba ufókkal, végülis rengeteg kérdeznivalóm lenne földönkívüli barátaimtól. Kívánságom sajnos a mai napig még teljesült.” (Kalendárium Press)

Születésnapjára a Kalendárium Press webáruháza az Istenek ivadékai vagyunk című könyvet kínálja, antikvár példányban. 

A képeken látható könyvek, illetve DVD-k 25% kedvezménnyel rendelhetőek egy erre a címre írt elektronikus levélben: kalendarium@kalendariumpress.hu

 

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in külföldi évfordulók, születésnap and tagged , . Bookmark the permalink.