75 éves SOLTÉSZ REZSŐ

Április 19-én 75 éves SOLTÉSZ REZSŐ énekes

A felületes szemlélő azt hihetné, hogy ünnepeltünk békés nyugdíjas, akit legfeljebb egy-egy kisebb tévécsatorna nosztalgia műsoraiban láthatunk néha. De tévednek. Soltész Rezső ma is nagyon aktív, élő fellépései is vannak, igaz, januárban nagyon felment a vérnyomása, ezért orvosa hosszabb pihenőt írt elő neki, ezért lemondta a fellépéseit, bár most a vírus miatt egyébként sem állhatna színpadra.

Ahol rendes ügymenetben leginkább a régi slágereit adja elő, s van miből választani, hiszen a népszerű előadó fél évszázada van a pályán, s előbb a Corvina együttes énekeseként, majd szólóban sok siker részese volt. A Corvina a hatvanas években volt pályája csúcsán, akkoriban minden Táncdalfesztiválon részt vettek, sőt, az Egy viharos éjszakán című dallal második helyezést is szereztek. Az együttes felbomlása után Rezső előbb az Oxigén zenekarral próbálkozott, majd a szólópályát választotta, s 1981-ben a Szóljon hangosan az ének című dallal elérte élete legnagyobb sikerét – ma is minden fellépésén elő kell adnia. A Szóljon hangosan az ének népszerűsége az egeket verdeste, Soltész Rezső pedig egymás után háromszor lett az Év énekese – a közönség szavazatai alapján.

A rendszerváltozás láza őt is magával ragadta, üzletember lett, lapot alapított, s az új feladatokhoz új külső is dukált. Sokan tudják ma már, hogy az annak idején védjegyévé vált göndör fürtjeit nem a természet bodorította, a rendszeres daueroltatás eredménye volt. “A lobogó loknis frizura jól passzolt az akkori énemhez” – vallotta meg később, s azt is elárulta, hogy egy görög származású fodrász beszélte rá, sőt, elmondta, hogy még a személyiségén is nyomott hagyott a beavatkozás: “a dauerolás idejére közös problémáim lettek a nőkkel”. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in könnyűzenei, magyar évfordulók, születésnap, zenei évfordulók-születésnapok. Bookmark the permalink.