25 éve hunyt el GINGER ROGERS

Április 25-én 25 éve hunyt el GINGER ROGERS amerikai színésznő

Édesanyja vérbeli színházi ember volt, igaz legnagyobb színésznői sikerét egy haditengerészeti oktatófilmben aratta. Másik nagy szenvedélye a férjhezmenés volt, így a kis Ginger gyermekkorában ide-oda sodródott, míg elég nagy nem lett, hogy a kedves mama benne remélje megvalósítani el nem ért álmait.

Sikerült is bekönyörögnie pár színpadi produkcióba, a lányát, akinek filmszínésznői karrierje is reményteljesen alakult, de valami plusz mindig hiányzott a fényes sikerhez. Még szomorúbb helyzetben volt egy Frederick Austerlitz nevű táncos, aki a sok kudarc nyomán már azt fontolgatta, hogy abbahagyja a táncolást, mígnem a jószemű producerek úgy döntöttek, hogy Ginger Rogerst melléadva megpróbálnak létrehozni egy forgalomképes párost. A Szívcsere című filmjükben adták először bizonyítékát annak, hogy van bennük fantázia, s a dörzsölt filmes rókák azonnal le is csaptak a lehetőségre. Egyik filmet a másik után forgatták velük, és az eredmény nem is maradt el, Ginger és Fred párosa a hollywoodi zenés-táncos filmek legnépszerűbb duója lett. Világsikerű filmek egész sorát táncolták végig, elég csak a Roberta, a Dalol a flotta, a Táncolj és szeress, valamint a Gondtalan című mozijukat említeni, Egymásnak születtünk című filmjüket pedig mintha egyenesen róluk írták volna.

A tánc azonban a fiatalok műfaja, idővel “a géppuskalábú lány” is kiöregedett belőle. Tehetségét mutatja azonban, hogy később prózai színésznőként is megállta a helyét, a Kitty Foyle című filmben nyújtott alakításáért még az Oscar-díjat is megkapta. Híres párosuk pedig legendává lett, Ginger és Fred című filmjében Federico Fellini is örök emléket állított nekik. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in halálozási évforduló, külföldi évfordulók. Bookmark the permalink.