80 éves AL PACINO

Április 25-én 80 éves AL PACINO amerikai színész

“Már gengszterként is tudtam, hogy egyszer a cementben végzem” – mondta pár éve, amikor megörökítették a kéznyomát a hollywoodi utcán, s ezt nem színészként eljátszott szerepeire értette. Érthette volna arra is, hiszen A Keresztapa című film főszerepében híres maffiózót alakított. Ám ő inkább arra gondolt, hogy fiatalon jó esélye volt, hogy ne színész, hanem bűnöző legyen belőle.

Szicíliai bevándorlók gyermekeként New York egyik legsötétebb negyedében, Bronxban nőtt fel, s jó úton haladt a börtön felé, több balhéja után még a suliból kicsapták. Aztán húszévesen fegyveres rablásért megjárta a börtönt, s bizonyára végképp a dutyiban végzi, ha egy amatőr színtársulatban fel nem fedezik a tehetségét. “Ha nem lettem volna színész, biztos gengszter lett volna belőlem” – nyilatkozta már híres filmsztárként. Először a filmesek is csak a rosszfiút látták benne, első szerepében egy narkóst alakított, s oly “élethűen”, hogy rögvest díjat kapott érte. S bár bűnözőket később is megformált, megannyi más alakításával bebizonyította, hogy személyiségétől idegen figurákat is meg tud jeleníteni, azaz igazi színész. 1993-ban az Egy asszony illata című filmjéért az Oscar-díjat is kiérdemelte, utána pedig Shakespeare A velencei kalmárjában parádézott.

Ünnepeltünk Hollywood leghíresebb agglegénye, egyszer állt közel a nősüléshez, amikor évekig élt Beverly D’Angelo színésznővel, aki ikreket szült neki, de jó, hogy nem álltak az oltár elé, mert így is nagyon csúnyán szakítottak. Kilencéves ikrei mellett van egy lánya is, még egy zenetanárnőtől. Legutóbb egy évtizeden át egy argentin színésznővel élt együtt, tavalyelőtt szakítottak. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in külföldi évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.