Mai évfordulóink – 2020. szeptember 12.

a Kalendárium Press NAPTÁRA – 2020. szeptember 12., szombat

a Nap kél 6.18, nyugszik 19.02 – a Hold kél -, nyugszik 16.23 órakor

mottó: “Véletlen nincs, csak föl nem derített szükségszerűség.” Szepes Mária

– Mária napja. Héber eredetű, s olyan régi, hogy pontos jelentését sem ismerjük. Ennek ellenére minden nyelvben a legelterjedtebb női nevek egyike. Ma Ibolya, Irma és Tóbiás nevű ismerőseinket is köszöntsük!

– Ma Szent Kornélra emlékezünk, akinek története benne van a Bibliában. Az Apostolok Cselekedeteinek 10. fejezete azt írja, hogy Kornél, aki századosként szolgált a római hadseregben látszólag pogányként élt, valójában azonban úgy, mint egy istenfélő keresztény. Ezért Isten kiválasztotta arra, hogy az elsők között nyerje el a Szentlelket. Leküldte hozzá angyalát, elvezette hozzá Simon Péter apostolt, aki a házába érve az ő példáján ismerte fel, hogy Isten mindenkinek, a pogányoknak is Istene. Az egybegyültekre aztán leszállt a Szentlélek, majd Kornél a családjával együtt megkeresztelkedett, s attól fogva ő is hirdette Krisztus tanítását.

Ma: – Ma van a Zöld-foki Köztársaság nemzeti ünnepe.

* * * * * Boldog születésnapot! * * * * *

– 80 éves LINDA GRAY amerikai színésznő. (Bővebben lásd külön posztban!)

– 45 éves CARINA ZAMPINI argentin színésznő. (Bővebben lásd külön posztban!) Ma ünnepel még:

– JENNIFER HUDSON (1981) amerikai énekesnő, színésznő, az Americal Idol című tehetségkutató show egyik felfedezettje, a Dreamgirls című filmben nyújtott alakításáért a legjobb mellékszereplőnek járó 2006-os Oscar-díj kitüntetettje.

– MALU MADER (1966) brazil színésznő, a Topmodel című film főszereplője, azaz Dudá alakítója.

– JOE PANTOLIANO (1951) amerikai színész, a Maffiózók című filmsorozatban Ralph Cifaretto alakítója.

– IRINA RODNYINA (1949) orosz műkorcsolyázónő, sokszoros Európa- és világbajnok, háromszoros olimpiai aranyérmes, előbb Alekszej Ulanov, majd Alekszandr Zajcev párja.

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in Évfordulónaptár. Bookmark the permalink.