55 éves CSENGERI OTTILIA

Január 5-én 55 éves CSENGERI OTTILIA színésznő, táncosnő

Műteremben nőtt fel – édesanyja a neves festőművész, Máté Tóth Ottilia -, de ő örökmozgó kislány volt, nem tudott volna a festőállvány előtt ülni naphosszat, Ezért inkább balettozni adták, majd a Táncművészeti Szakközépiskolában tanult.

Aztán körbenézett, hol tudná hasznosítani megszerzett tudását, de szülővárosában, Szegeden nem talált lehetőséget tehetsége kibontakoztatására, ezért Budapestre jött, ahol sorra járta a fővárosi színházakat, mígnem a Rockszínházban befogadták. Nem tették rosszul, mert a kivételesen csinos, egzotikus arcú, jó mozgású és kellemes hangú színésznő remek alakításokkal szolgálta meg a bizalmat. Játszott a Nyomorultak, a Sztárcsinálók, a Sakk, az Evita és a Jézus Krisztus szupersztár című rockoperában, és óriási sikereket aratott. Sztárként tért vissza Szegedre, ahol a szabadtéri játékokon a Miss Saigon Gigi szerepében bűvölte el a közönséget.

A tévések is felfigyeltek rá persze, számos szórakoztató műsorba hívták fellépni, erotikus kisugárzása miatt az sem véletlen, hogy több pikáns műsorba is, elég a címüket említeni; A boszorkányok órája, Éjszaka. A pesti éjszakában is találkozhatott vele a közönség, egy időben a csodálatosan felújított Moulin Rouge sztárja volt.

Ünnepeltünk mediterrán alkat – nem véletlenül, egyik őse onnan való -, különösen Itáliát imádja, Toszkána lelkes rajongója. De egyébként is szeret utazni, járt már Észak-Amerikában és Thaiföldön is, jórészt turistaként, de vendégszereplésre is gyakran utazik, tapsoltak már neki Marokkóban is. Nem látszik rajta, de szeret enni, a mediterrán mellett a magyar konyhát is kedveli, kedvence a szegedi halászlé, és szívesen sütöget a kertben. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in magyar évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.