115 éve született ARISTOTELES ONASSIS

Január 15-én 115 éve született ARISTOTELES ONASSIS görög milliárdos

Mint egy “rendes” modernkori milliomos, ő is legalul kezdte, mindössze száz dollárral vágott neki a nagyvilágnak, s nagyon elégedett volt a sorsával, amikor pár év múlva Buenos Airesben építőmunkásként biztos állása lett. Hogy keresetét kiegészítse, munkaidő után cigarettát árult az argentin főváros utcáin, s kínálatát finom görög dohánnyal színesítette. Ez volt ez első jó ötlete, görög dohányt ugyanis csak nála lehetett kapni, így csakhamar össze tudott spórolni egy kisebb összeget, amelyet már érdemes volt befektetni.

Hogy néhány évtized alatt miként lett belőle a világ egyik leggazdagabb embere, azt röviden nehéz lenne ismertetni, hiszen volt benne szimpla csalástól a halálos fenyegetésig minden, találékonysága ma is csodálatot kelthet az erre fogékony maffiózókban. A szerződéseket például speciális tintával töltött tollával írta alá, s amikor a megállapodás megsértésekor partnerei igazuk biztos tudatában elővették, meglepődve tapasztalták, hogy a fifikás görög aláírása elpárolgott a papírosról.

Valahogy így szerezte mérhetetlen vagyonát, amelynek eredetét később nemigen firtatták, hiszen ki merte volna meghurcolni azt a férfit, aki olyan ünnepelt sztárokat is meghódított, mint a csodás énekesnő, Maria Callas, s aki a legendás amerikai elnök, John Kennedy özvegyét vette feleségül. (Kalendárium Press)

Az évfordulóra a Kalendárium Press webáruháza a Jackie és Maria – Onassis szerelmei című, tavaly megjelent könyvet kínálja 30% kedvezménnyel. 

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in külföldi évfordulók, születési évforduló and tagged . Bookmark the permalink.