70 éves TAKÁCS KATALIN

Január 15-én 70 éves TAKÁCS KATALIN színésznő

Rögvest egy csalódással indult a pályafutása, mert bár a Vígszínházban végezte a főiskolás gyakorlatokat, Várkonyi Zoltán nem szerződtette le. Nyíltan megmondta neki, hogy nem tud beszélni, így a veszprémi Petőfi Színházban lépett először a világot jelentő deszkákra.

Hogy igaza volt-e a Víg egykori direktorának, azt nem tudjuk megítélni, az viszont tény, hogy az ifjú színésznő évekig járt beszédtanárokhoz, de az is megállapítható, hogy pályafutása során számos nagyszerű főszerepet alakított, nagy-nagy sikerekkel. Volt Kata a Makrancos hölgyben, eljátszotta Ibsen Nóráját, és különösen nagy sikere volt az Üvegcipő Adélja. Ez azonban már Pesten történt, 1985-ben került a fővárosba, előbb a Radnóti Színház szerződtette, majd az Új Színház tagja lett. Ahol különben pár éve a Patika című Szép Ernő-darab főszerepében csillogott. Egyébként ez már a második Szép Ernő-darabja volt, korábban sikert aratott A vőlegényben is. Utána a kaposvári Csiky Gergely Színház tagja volt, 2016-tól pedig a Budaörsi Latinovits Színházban játszik. Filmezik is, ismert mozija a Szép lányok, ne sírjatok, a Ballagás, a Szerencsés Dániel és a Hajnali háztetők.

A film egyébként is közel áll hozzá, férje ugyanis a jeles filmrendező, a 2015-ben elhunyt Dömölky János volt. Kedveli a falusi életformát, rendszeresen sportol, fogyókúrázik, szeret választékosan öltözködni. A cipőire külön gondot fordít, egy nagy szekrénye tele van lábbelikkel, mert szerinte a jó megjelenés a lábaknál kezdődik. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in magyar évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.