45 éves EMMA BUNTON

Január 21-én 45 éves EMMA BUNTON angol énekesnő

Emma Lee Bunton, avagy művésznevén Baby Spice, vagyis a fűszeres baba London szülötte és a világ akkor vett tudomást a létezéséről, amikor 1996- ban Victoriával, Gerivel, Mel C-vel és Mel B-vel együtt Spice Girls néven feltűnt.

A dolog persze nem ment ilyen simán: a lányokat a jól bevált recept szerint több száz jelentkezőből válogatták ki, és mielőtt piacra dobták volna, hosszú és alapos kiképzésnek vetették alá őket. Mindenesetre megérte a dolog: Wannabe című bemutatkozó daluk hatalmas feltűnést keltett, és végül belőlük lett minden idők legsikeresebb női együttese, az első lányokból álló dance-pop formáció, amely megtörte a férfiuralmat a showbizniszben. A Spice Girlst sokan csak hatalmasra pumpált lufinak tartották, a buborék azonban a várakozásokkal ellentétben sokáig nem pukkant ki, a Csípős Csajok még azt is túlélték, hogy Geri meglepetésszerűen távozott az együttesből.

A lánycsapat csillaga azonban idővel kezdett leáldozni, mindenki elkezdte a saját karrierjét építgetni, bár egyikük sem lett igazán sikeres, talán ezért is áll már össze háromszor is a Spice Girls. Amely persze már messze nem az igazi. A valóban babára emlékeztető Emma négy szólólemezt csinált, de leginkább az emlékeiből meg a jogdíjakból él. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in könnyűzenei, külföldi évfordulók, születésnap, zenei évfordulók-születésnapok. Bookmark the permalink.