Elhunyt IGALY DIÁNA

Elhunyt IGALY DIÁNA sportlövő

Édesapja is kiváló sportlövő volt, s neves vadász, ezért is kapta a vadászat latin istennőjéről a Diána nevet. Szülei példáját követve – mert az édesanyja is foglalkozott lövészettel – ő is hamar puskát fogott a kezébe, s hogy a családi segítség jó hatásfokú legyen, ő is a sportlövészet skeet szakágát választotta.

Az eredmények is hamar jöttek, még nem volt húszéves, amikor megnyerte első országos bajnokságát, majd tagja lett a skeetlövők “aranycsapatának”, a Göbölös-Igaly-Vasvári trió sorra hozta haza az érmeket a világversenyekről, nyertek két Európa-bajnoki aranyat, 1990-ben pedig világbajnokok lettek. 1997-ben azonban meghalt szeretett és tisztelt édesapja, s a tragédia hatására a sportolást is majdnem abbahagyta. Édesanyja tartotta benne a lelket, aki edzőként is mellé állt, így nagyban neki is köszönheti a magyar sport, hogy Diána folytatta.

Mert döntése az egész magyar sport nyeresége lett, Diána 1998-ban a barcelonai világbajnokságon világcsúcsot lőve felállhatott a dobogó legfelső fokára, a sydney-i olimpián pedig hősies küzdelemben bronzérmet szerzett. Aztán hullámvölgy következett, 2002-ben ugyan még nyert egy vébét, de utána jószerivel említésre méltó eredmény nélkül utazott ki az athéni olimpiára. Ahol viszont meggyőző fölénnyel szerzett aranyérmet. Közel negyedszázados jég tört meg győzelmével, hiszen magyar sportlövő annak előtte 1980-ban állhatott fel az olimpiai dobogó legfelső fokára.

A magyar sportlövészet hetedik olimpiai aranyát szerző szimpatikus – és nagyon csinos – sportolónő végül éppen egy évtizede akasztotta szögre végleg a puskáját, azóta Törökbálinton élt, s most 56 évesen vitte el a koronavírus. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

 

This entry was posted in elhunyt, halálhír. Bookmark the permalink.