55 éves TEMESVÁRI ANDREA

2021. április 26-án 55 éves TEMESVÁRI ANDREA teniszezőnő

A Bp. Spartacus, majd a Vasas versenyzőnője volt, s már serdülő korosztályos korában elárulta kivételes tehetségét. 1981-ben megnyerte a serdülő Európa-bajnokságot, de akkor már a felnőtt nemzetközi mezőnyben is letette a névjegyét. Rá egy évre kezdődött igazi sikerszériája, amikor Wimbledonban harmadik lett a vegyespárosban, majd több nemzetközi versenyt nyert egyesben és párosban egyaránt.

1984 tavaszán érkezett el pályafutása csúcsára, amikor az ATP világranglista hetedik helyére jött fel, éppen 35 éve, 1986-ban pedig az egykori világelső, Martina Navratilovával párosban megnyerte a párizsi nyílt teniszbajnokságot, a Roland Garrost. S bár ranglistavezető sosem lett, a világ legszebb teniszezőnője címet méltán érdemelte ki. Visszavonulása után edző lett, a magyar Fed-kupa válogatott szövetségi kapitánya, majd tenisziskolát nyitott, az utóbbi években tévés szakkommentátorként láthatjuk-hallhatjuk.

Három gyermeke van, s mindhármuk születésénél ott volt a papa, Visontai Csongor is. A szülők természetesen egy tenisz-eseményen ismerkedtek meg, s bár az első találkozásuktól kezdve egy hullámhosszon voltak, kezdetben talán tamáskodtak páran a köztük lévő hét évnyi korkülönbség miatt; Andrea ugyanis ennyivel idősebb férjénél. A most is nagyon csinos egykori teniszcsillag gondos családanya, s amint egykor a teniszpályán, úgy a konyhában is remekül helytáll, tárkonyos ragulevese már díjat is nyert. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in magyar évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.