20 éve hunyt el SZUHAY BALÁZS

2021. május 11-én 20 éve hunyt el SZUHAY BALÁZS színész

A legendás Rózsahegyi Kálmán színiiskolájába járt és 1955-ben végzett. Aztán öt évig vidéken játszott, 1960-ban pedig a Vidám Színpad színésze lett. Főként konferansziéként ismerte meg a közönség, illetve gyakran énekelt kuplékat, vidám dalokat is, s remek paródiákkal szórakoztatta a közönséget. De persze úgymond “rendes” színpadi szerepei is voltak, játszott A kertész kutyája, a Bál a Savoyban, a Bob herceg és A mosoly országa című darabban. A tévében legkorábbi sikerét a Zsebtévé című gyermekműsor közreműködőjeként aratta, majd ő kölcsönözte a közkedvelt rajzfilmfigura, Kandúr Bandi magyar hangját. Később – Árkus József halála után – a Parabola című műsort vezette, és ő lett a Ludas Matyi főszerkesztője.

A humoros hetilap irányítását sajnos rossz időben vette át, az újság csakhamar meg is szűnt. Csakúgy mint a Parabola, s ezzel ő is eltűnt a reflektorfényből, nyugdíjba vonult, és politizálásra adta a fejét. Az életét jelentő humorral persze nem szakított, Farkasházy Tivadar felkérte a Rádiókabaré szerkesztésére, és hangját is rendszeresen lehetett hallani az Uborka című műsorban. Több kabaréjelenetet írt, állandó rovata volt az egykori Film, Színház, Muzsikában és a Mai Napban, de találkozni lehetett írásaival több más lapban is. Megjelent két könyve is; a Kiadom magam és Az én rendszerváltásom. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in halálozási évforduló, magyar évfordulók. Bookmark the permalink.