50 éves JAMIE LUNER

2021. május 12-én 50 éves JAMIE LUNER amerikai színésznő

Édesanyja is színésznő, aki kislányát már háromévesen reklámszerephez juttatta, úgyhogy sima pályakezdés lehetősége állt előtte. Annál is inkább, mert Jamie nem csak szülői segítséget kapott, de igazi tehetséget is örökölt édesanyjától, 15 évesen egy monológgal már díjat nyert egy Shakespeare-fesztiválon.

Mindezek ellenére nehezen indult a karrierje, kapott ugyan néhány kisebb szerepet éppen futó szappanoperákban és gyengécske filmekben, de annyira nem keltett feltűnést, hogy csalódottan abbahagyta a próbálkozást, elvégzett egy szakácsiskolát, és egy francia vendéglő séfjeként dolgozott éppen, amikor felfedezte a tévésorozatok egyik jószemű és nagyhatalmú pápája, Aaron Spelling producer. Aki leszerződtette a magyar képernyőkön is nagy népszerűséget szerzett Savannah című filmsorozatba, amely óriási siker lett, s az undok, de gyönyörű Payton Richards megformálásával Jamie is befutott. Igazi sztár pedig akkor lett, amikor Spelling beleíratta a Melrose Place című sorozatba, amely nem csak Amerikában aratott szédületes sikert, de meghódította az egész világot, természetesen Magyarországot is.

A kamera előtt a dögös vörös figuráját alakító Jamie a magánéletben sem Lexi Sterlinghez, sem Payton Richardshoz nem hasonlít, inkább békés háziasszony, semmint intrikus boszorkány. Átlagnőként öltözködik, nem vetkőzik le a Playboynak, ennek ellenére egy férfimagazin olvasói a 88. helyen beválasztották a világ 100 legszexisebb nője közé. Szabadidejében sokat kirándul, titokban festeget, és szívesen főzőcskézik. Elvégre szakácsnő… (Kalendárium Press)

This entry was posted in külföldi évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.