65 éves PEREMARTONI KRISZTINA

2021. május 20-án 65 éves PEREMARTONI KRISZTINA színésznő

Fiatal lányként legnagyobb gondja kicsit előreálló fogaival támadt, édesapja fogszabályozót javasolt, mondván, ilyen fogakkal nem tud majd rendesen csókolózni. De ez sem hatotta meg, arra pedig még nem gondolt, hogy színésznőként éri-e hátrány miatta. Nem érte! A főiskola után a Vígszínházba került, majd a Nemzeti Színház tagja lett, ahol igencsak jól érezhette magát, mert a nyolcvanas évek végén tett pár éves vidéki kitérő után, 1991-ben visszatért a társulatba.

Tehetségét először a Rómeó és Júlia női címszerepében bizonyította, majd sok szép feladatot kapott. Országos ismertségét persze főként a filmnek köszönheti, hiszen sokat szerepelt mozi- és tévéfilmekben egyaránt. Legjobb filmje az Égigérő fű, A svéd, akinek nyoma veszett és a Képvadászok. Aztán pár évvel ezelőtt gyerekeknek készített műsoraival és az Én ilyen lány vagyok című lemezével hívta fel magára a figyelmet, mely utóbbin tizenkét dalt énekelt a serdülőknek.

Akiknek az életét jól ismerte, hiszen az ő fia is akkoriban kamaszodott. A gyerekeket különben is nagyon szereti, szívesen vállalt jótékonysági fellépéseket, és ő hozta létre a daganatos gyerekek rehabilitációs kezelésének támogatására szolgáló Játszóház Alapítványt. Két évtizede azonban Amerikában él – eredetileg oda ment férjhez, de már elváltak -, úgyhogy színpadon régóta nem láthatjuk, be kell érjük a filmjeivel. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in magyar évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.