55 éves FREI TAMÁS

2021. május 21-én 55 éves FREI TAMÁS riporter

Eredetileg teniszbajnok, majd régész akart lenni, járt ásatásokon is, az ott folyó munkát azonban kissé unalmasnak találta. Ezért jogi egyetemi tanulmányai mellett már rádiózott, külsősként dolgozott egyebek mellett a 168 Órának. Aztán a tévé következett, riportjait az Esti Egyenleg, a Napkelte és az Objektív vetítette. Aztán a Magyar Rádió külpolitikai rovatának szerkesztő-riportere lett, s a fordulópontot az jelentette az életében, hogy 1992-ben ösztöndíjat kapott az Egyesült Államokba, a Tennessee-i Állami Egyetemen ismerte meg a televíziós szakma elméletét.

A legjobb tanítómestere persze az élet, a gyakorlat volt, legtöbbet a tekintélyes CBS tévétársaságnál tanult. Hazatérése után a Danubius Rádió német nyelvű adásában dolgozott, az ország azonban igazán 1996-ban ismerte meg, amikor elindította kivételesen népszerű tévéműsorát, a Dossziét. A műfajt mintha neki találták volna ki, hiszen fiatal, mozgékony, energikus, s biztos nyelvtudása birtokában valóban otthon van a világ bármelyik táján. Be is járta az összes kontinenst, s az izgalmas riportjait bemutató Dosszié nézettségi csúcsokat döntött. Csakúgy mint azt követő műsora, A riporter: Frei Tamás, illetve a szintén közkedvelt sorozata, a Frei-dosszié.

Aztán elhagyta a képernyőt, nevét viselő kávéházakat nyitott, és az utóbbi években könyveivel aratja sikereit. Könyveit megjelenésük után azonnal elkapkodják, jelenleg három könyve kapható: a 2015, A bankár és a Bábel. (Kalendárium Press)

A képeken látható könyvek 30% kedvezménnyel rendelhetőek egy erre a címre írt elektronikus levélben: kalendarium@kalendariumpress.hu

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in magyar évfordulók, születésnap and tagged . Bookmark the permalink.