75 éve született GEORGE BEST

2021. május 22-én 75 éve született GEORGE BEST angol labdarúgó

Minden idők egyik legnagyobb focistája volt, akinek üstökösszerű rövid pályafutásáról és az alkohol okozta tragédiájáról igen érdekes könyvet lehet írni. Írtak is.

A belfasti srác 15 évesen került az akkor fénykorát élő Manchester United csapatába, amellyel – első angol klubként – a BEK-et is megnyerte. A nevéhez méltóan focizó Best azonban hamar az ital rabja lett, 25 éves korára torzóban maradt pályafutása gyakorlatilag véget is ért. Best ekkor már hírnevéből élt, a pályák helyett a kaszinókat, bárokat járta, tévéshowkban és interjúkban csillogtatta képességeit. Állítólag amikor Bobby Charlton megrótta ezért, ő éppen egy pubban ült cimboráival, akik záptojással dobálták meg a focilegenda arcképét. A Manchester Unitedben sem ő volt a jó szellem, megesett, hogy bár a vezetés a közelben szállásolta el a fiúkat, hogy szem előtt legyenek, és így elejét vegyék a kilengéseknek, a furfangos Best pár kilométerre lakást bérelt magának és a fiúknak “rendkívüli tevékenységek céljaira”.

Emellett masszív alkoholista, megrögzött szerencsejátékos és szoknyapecér volt, hódításainak listája talán még góljainál is nagyobb. Nem remekelt családapaként sem: apját soha nem látogatta, van egy fia, akit évente egyszer-kétszer látott – s olyankor a bulvársajtó nagy örömére illegális italtúrákra cipelte a srácot. S aztán a szesz végleg tönkretette az egészségét, a kiváló futballista 2005-ben hunyt el. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in külföldi évfordulók, születési évforduló. Bookmark the permalink.