55 éves ERIC CANTONA

2021. május 24-én 55 éves ERIC CANTONA francia labdarúgó

Egyebek mellett az Auxerre, a Marseille, a Bordeaux és a Manchester United játékosa volt, és sportpályafutásának eredményei is méltán szerepeltek a lapok hasábjain, hiszen volt francia és angol bajnok, kupagyőztes, s remekelt hazája válogatottjában is.

A címlapokra azonban többször került botrányaival, egyik balhéja miatt még felfüggesztett börtönbüntetést is kapott. A botrányos eset 1995-ben történt a Crystal Palace-Manchester United bajnoki meccsen, amikor a hirtelenharagú francia kiállítása után levonultában egy látványos – és máig emlékezetes – mozdulattal gyomorszájon rúgott egy szurkolót. Végül az elzárást 120 órai közmunkára változtatták, s a bűnbánó focista gyermekeknek tartott edzésekkel rótta le a kirótt büntetést. De persze nem változott meg, a hűvös angolok talán éppen latinos temperamentuma miatt rajonganak érte, jellemző, hogy pár éve a következő szövegű óriásplakátok árasztották el az angol városokat: “1966 kiemelkedő éve volt a brit labdarúgásnak: megszületett Eric Cantona”.

Aki már visszavonult persze, de ma is igazi médiasztár, rendre világhíres színésznők, modellek oldalán mutatkozik, s az utóbbi években botcsinálta színészként is szívesen szerepel, például a hazai mozikba is eljutott Elizabeth és A lápvidék gyermekei című film közreműködője. Sőt, még neki szentelt CD-t kiadtak, az Eric The King című korongon tizenkét őt dícsérő dal hallható, és a CD még a slágerlistákra is feljutott. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in külföldi évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.