85 éves ROBERT REDFORD

2021. augusztus 18-án 85 éves ROBERT REDFORD amerikai színész

Eredetileg sportoló akart lenni, de érdekelték a művészetek is, különösen a festészet. Sok egykori turista őrizheti saját arcképét tőle, hiszen annak idején a párizsi Montmartre-on festett portréiból tartotta el magát, egy-egy Redford-rajz manapság komoly értékkel bír.

Okos fiú lévén azonban hamar rájött, hogy nem lesz belőle egy második Picasso, így valami “rendes foglalkozás” után nézett. Korábban viszont nemigen tűnt ki iskolai tanulmányaival, úgyhogy adódott a megoldás: színész lesz, ahhoz nem kell tanulni, elég ha valaki jó svádájú gyerek és egy csöppet tehetséges. Nála mindkét tulajdonság bőven rendelkezésre állt, s miután gyengécske tévésorozatokban megismerték alakját, felfedezték maguknak a filmrendezők is. Első jelentős filmje A Mezitláb a parkban, amelyben kirobbanó sikert aratott, így sorra kapta a jobbnál jobb szerepajánlatokat, s olyan nagyszerű filmekben játszott, mint A nagy balhé, a Butch Cassidy és a Sundance kölyök, A nagy Gatsby, A nagy Waldo Pepper, A keselyű három napja és Az elnök emberei.

Sikereit persze nem csak színészi kvalitásainak köszönhette, hanem előnyös külsejének is, ő lett az utóbbi évtizedek legnagyobb kedvence a gyengébbik nem körében. Amikor az ezredforduló lázában a Playboy magazin megválasztotta a XX. század legvonzóbb sztárjait, “a legszexisebb férfi” büszke címét Robert Redford érdemelte ki. Olyan, szintén döglesztő szívtiprókat előzött meg, mint Marlon Brando, Paul Newman, James Dean, Sean Connery, Steve McQueen és Elvis Presley. Pár éve pedig a francia L’Evénement magazin megszondázta az olvasókat, vajon kik dobogtatják meg a francia nők szívét, s az eredmény alapján a francia hölgyek leginkább őt részesítenék előnyben egy nyári kaland erejéig. (Kalendárium Press)

Megrendelés esetén a képeken látható idegen nyelvű könyveket új, teljes árú vagy antikvár példányban tudjuk beszerezni Önnek. Kérje árajánlatunkat az alábbi címen: kalendarium@kalendariumpress.hu

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in külföldi évfordulók, születésnap and tagged . Bookmark the permalink.