740 éve hunyt el GUGLIELMA cseh királylány

2021. augusztus 24-én 740 éve hunyt el GUGLIELMA cseh királylány

Állítólag Ottokár cseh király leánya, azaz III. Béla magyar király unokája volt, de ez nem teljesen bizonyított. Az viszont biztos, hogy a sors Olaszországba sodorta, ahol jelentős vagyonát a szegények segítésére és a betegek gondozására fordította, ő maga rendkívül szerényen élt. A szentéletű asszony körül hamar kialakult a csodálók köre, ők voltak a guglielmiták. Néhány buzgó híve ugyan azt terjesztette róla, hogy isteni alak, maga a Szentlélek megtestesülése, ám Guglielma szokványos földi halandó módjára meghalt.

Követői közül azonban két asszony, Manfreda és Andrea nem nyugodott bele a végzet ilyeténképpen való alakulásába, és azt kezdték terjeszteni, hogy az Úr őket választotta ki földi képviselőjének, ezért nemsokára feltámad Guglielma, hogy Manfredát pápává tegye. No, ezt már az inkvizíció sem nézhette tétlenül, s bár a két derék asszony az utolsó leheletéig bízott a királylány eljövetelében, az alattuk gyújtott máglyák tüzét senki nem oltotta el. /Halálának időpontja bizonytalan./ (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in halálozási évforduló, külföldi évfordulók. Bookmark the permalink.