80 éves PAOLA PITAGORA

2021. augusztus 24-én 80 éves PAOLA PITAGORA olasz színésznő

Nálunk a kivételesen népszerű Bűvölet című filmsorozat szereplőjeként ismeri a közönség – Giovanna Medicit alakította -, ám szülőhazájában a legjelentősebb színésznők között tartják számon. Színpadi alakításait egyaránt szeretik a nézők és a kritikusok. De talán a legjobb bizonyíték tehetségére, hogy kollégái – sőt, kolléganői – is sokra becsülik, rosszat nem mond róla senki.

Mivel a színjátszásból a művészet érdekli, viszonylag kevés televíziós produkcióban szerepel, így aztán ha már sikerült rávenni a Bűvölet egyik főszerepére, alaposan ki is használták. A magyar nézők is tudják, hogy többen kihullottak mellőle, de az ő szerepe megmaradt, még a tizedik szériában is játszott. Filmszerepeket viszont szívesen vállal, nálunk is forgatott, a hetvenes évek közepén a Krúdy novellájából készült Napraforgó című, Horváth Gergely által rendezett film főszereplője volt. Ha már itt volt, elment Mátészalkára is, mert megtudta, hogy egyik kedvence, Tony Curtis onnan származik. A színház mellett másik nagy szerelme az irodalom, ő maga is ír. Először önéletrajzát adta ki, s mivel nagy siker lett, azóta megjelent regénye is.

Részt vesz a közéletben is, szívesen hívják televíziós vitaműsorokba, mert bátran kifejti véleményét a politikai helyzetről, s mivel óriási tekintélynek örvend az átlagemberek körében, a nagyhatalmú politikusok is tartanak tőle. Viszont egyedül él, lánya, Evita Ciri szintén színésznő lett, bár mi még nemigen láttuk semmiben. Paola egyedül sem bánatos, szereti a hasát, és kedveli a jó vörösborokat. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in külföldi évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.