5 éve hunyt el GEORGE MICHAEL

2021. december 25-én 5 éve hunyt el GEORGE MICHAEL görög származású angol rockénekes

Az eredetileg Georgiosz Kiriakosz Panajotiu névre hallgató zenész már Londonban született, de a görögök így is szerették. Amit az is mutatott, hogy annak idején őt kérték fel az athéni olimpia hivatalos dalának megírására, ami nagy megtiszteltetés. S ehhez vegyük hozzá, hogy George pár évvel korábban bevallotta, hogy a saját neméhez vonzódik, a konzervatív görögök viszont sok mindenről nevezetesek, de férfiasságukra különösen büszkék. Akárhogyan is, George Michaelnek mindent elnéztek, nem érdemtelenül, ő volt a könnyűzene egyik legnagyobb sztárja.

Még alig hűlt ki a feneke alatt az iskolapad, amikor korábbi iskolatársával már saját együttest alapított. De nem ám amolyan suli-bulis bandát, a Wham ugyanis világsikert aratott. A duó felbomlása után George egy időre elbújdosott, s már éppen elfelejtettük volna, amikor előrukkolt I Want You Sex című szólólemezével, amely siker és botrány lett, be is tiltották. George méltó bosszút állt, kijött a Faith című nagylemezével, amelynek címadó dalát a slágerlista legtetejére vezette, az albumból meg eladtak vagy 15 milliót. S ekkor újabb botrány következett, hosszas huzakodás kiadójával, a Sonyval, évekig nem is dolgozhatott.

Még szerencse, hogy George nem volt egy elvont művészember, nagyon is a földön járt, az ingatlanszakmában is előkelő helyen jegyezték. Példának legyen elég, hogy 6,7 millió fontért vásárolt házát 8,25 millió fontért adta el, de abból is látszik, hogy volt pénze, hogy több mint 2 millió dollárért ő vette meg John Lennon híres zongoráját – amit a legendás Beatle 1970-ben 1500 dollárért vásárolt. Azt, hogy tagja volt a leggazdagabb rockzenészek klubjának, nem pusztán annak köszönhette, hogy 100 millió lemezt adott el pályafutása során.

Élete utolsó éveiben sokat betegeskedett, s fiatalon, 53 évesen hunyt el. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in halálozási évforduló, könnyűzenei, külföldi évfordulók, zenei évfordulók-születésnapok. Bookmark the permalink.