90 éves SZINETÁR MIKLÓS

2022. február 8-án 90 éves SZINETÁR MIKLÓS rendező, színigazgató

Talán nincs is nála sokoldalúbb színházi ember az utóbbi évtizedekben, pályakezdése óta annyi mindent csinált, hogy felsorolni is lehetetlen. Csak pár tevékenységét említve; volt a Fővárosi Operettszínház főrendezője és igazgatója, a Magyar Televízió főrendezője, művészeti igazgatója és elnökhelyettese, a végén pedig a Magyar Állami Operaház főigazgatója. Emellett több mint fél évszázadig tanított, rendezései pedig minden műfajra kiterjednek. Legendás munkája a Koldusopera és az Egy szerelem három éjszakája, de rendezett egy sor tévéfilmet is, feldolgozta Az ember tragédiáját és a Bánk bánt, s ma is emlékezetes Rózsa Sándor című népszerű filmsorozata. De vannak mozifilmjei is, az ő műve az 1966-os Háry János, az 1971-es Csárdáskirálynő és Az erőd. Felesége is népszerű művész, Hámori Ildikó színésznő, és lányuk, Szinetár Dóra is erre a mesterségre adta a fejét. (Kalendárium Press)

Az évfordulóra a Kalendárium Press webáruháza Szinetár Miklós két, önéletrajzi, visszaemlékező könyvét kínálja, mindkettőt 30% árkedvezménnyel. 

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in magyar évfordulók, születésnap and tagged . Bookmark the permalink.