Emigráns napló – bevezető

Emigráns napló – bevezető

2022. május 3., kedd

Mostanában szinte naponta feldobja a FB azokat az írásaimat, amiket az önkéntes bezártság idején Karantén napló címen írtam. Magamnak csináltam ugyan, de megosztottam a FB profilomban és a vonatkozó FB-csoportjaimban – leginkább az ókoriban – is, ha érdekel valakit, olvashassa. Jó döntés volt az a naplóírás, mert most, utólag nagyon élvezetes visszaolvasni, hogyan viseltem a bezártságot, mivel foglalatoskodtam, mikor mit csináltam? Mit néztem, hallottam, olvastam?

Kicsit hasonló lelkiállapotban vagyok most is, csak most nem önkéntes karanténba, hanem önkéntes belső száműzetésbe vonultam. A lehető legminimálisabbra csökkentettem a felém tolakodó közéleti ingereket, s bár eddig se nagyon néztem magyar tévét, nem hallgattam magyar rádiót, most szinte teljesen kizártam ezeket az életemből. A magyar hírportálokat letiltottam, a nemzetközi hírekről a külföldi netes tévékből informálódom, itt az íróasztalomon mindig be van kapcsolva vagy 4-5 adó, és mindig arra adok hangot, amelyik érdekesnek tűnik. A legfontosabb magyar hírek meg úgyis eljutnak majd hozzám valahogy.

Eddig is szerettem a zenét, most még inkább sokat hallgatok, esténként pedig olvasok – szinte kizárólag ókori témában. Nagyon szeretem, de sok tekintetben nem könnyű téma, igazi szellemi kaland, és úgy gondoltam, élményeimet, gondolataimat az egykori karantén napló mintájára megírom és megosztom. Ezeket a bejegyzéseket is magamnak írom, bízva abban, hogy pár év múlva megint jó lesz elővenni és újraolvasni. És abban is bízom, segít rendszerezni a gondolataimat, mivel pedig más is olvashatja, muszáj kicsit összeszedettnek lennem, remélhetőleg szellemileg frissen tart.

A karantén idején naponta írtam a naplót, de akkor ugyebár nem dolgoztam, volt időm bőven mindenre. Most persze más a helyzet, dolgozom, a család is sok kellemes elfoglaltságot ad, úgyhogy nem fogok minden nap jelentkezni. Majd meglátjuk, mi lesz. A naplót a Kalendárium Press blogjában teszem közzé, és onnan osztom meg a FB-profilomban, mert utóbbit a pártszolgálatos virtuális verőlegények bezárathatják ugyan, de a fizetős blogunkkal nehezebben boldogulnak.

This entry was posted in emigráns napló and tagged . Bookmark the permalink.