35 éve hunyt el RITA HAYWORTH

2022. május 14-én 35 éve hunyt el RITA HAYWORTH amerikai színésznő

Az igéző filmsztár spanyol származású volt, és egészen kivételes szépség, amit alaposan ki is használtak a rendezők, pedig azon kevés hollywoodi sztárok közé tartozott, akit tehetséggel is megáldott a sors.

A Gilda című filmben aratta első sikerét – és kavarta első botrányát azzal a fülledten erotikus jelenettel, amikor csábító lassúsággal lehúzta hosszú fekete kesztyűjét. Ettől fogva ő volt Amerika elsőszámú szexszimbóluma, a katonák az ő képével a zubbonyuk zsebében indultak a második világháborúba, és az ő képét ragasztották az egyik első kísérleti atombombára is. A szexis filmcsillag teljesen megőrjítette a férfiakat, népszerűsége nem ismert határt, számos hihetetlen történet maradt fenn ennek bizonyságára.

Egyik filmjének kópiáját befalazták az Andokban, hogy örök időkre megmaradjon, egy földrajzi expedíció tagjai pedig nem akartak hinni a szemüknek, amikor megpillantották a fényképét egy Isten háta mögötti eszkimó jégkunyhó falán. Szívverését egy különleges sztetoszkóppal hanglemezre vették. Szívverését a valóságban is sokan hallhatták, nem volt ugyanis a hűség mintaképe, leghíresebb partnere talán Orson Welles volt. A pénzt is szerette, a nagyhírű és nem igazán szegény színész-rendezőt például a milliárdos szektavezér és playboy, Aga Khan kedvéért hagyta ott.

Az idő múlását tragédiaként élte meg, ahogy halványult a szépsége, úgy lett egyre depressziósabb, élete végén pedig súlyos alkoholista. Pedig csodálatos lényére máig emlékeznek a rajongók, pár éve a XX. század legszexisebb nőinek választásán a lista 11. helyén végzett, Kim Basingert és Gina Lollobrigidát is megelőzte. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, illetve a naptárszolgáltatás megrendeléséhez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

 

This entry was posted in halálozási évforduló, külföldi évfordulók. Bookmark the permalink.