95 éve született ROGER MOORE

2022. október 14-én 95 éve született ROGER MOORE angol színész

Igazi sorozatsztár volt, bár azt azért hozzá kell tenni, hogy az ő filmjeit nem lehet egy napon említeni, a most készülő tucatsorozatokkal. Az Angyal című bűnügyi filmsorozata – amely Európa szinte minden országában népszerű lett – immár klasszikus, csakúgy mint Ivanhoe című kalandfilm-sorozata. James Bond-filmjei is élvezetesek, a Minden lében két kanál pedig annyiszor lesz siker a magyar képernyőkön, ahányszor műsorra tűzik.

A filmjeiben igazi angol úriemberként mutatkozó színész az életben is hasonlított néhány vonásában az általa megformált gentlemenekhez, az elcsábított nőket például általában becsületesen feleségül is vette. Amikor negyedszer nősült, nem kis megdöbbenést keltett az ifjú asszony életkora; a koros szívtipró ugyanis nem egy 26 éves filigrán szépséget, hanem egy 62 éves hűvös svéd hölgyet vezetett az oltár elé, s ez bizony sosem volt szokás művészkörökben. Az asszonykának különben már két férje és három ráncfelvarrása volt – amint azt a rosszmájú sajtó nem mulasztotta el közhírré tenni.

Az újdonsült férj konyhapénzről is gondoskodott új neje számára, szerepet vállalt ugyanis a Hajó a vége című filmben, amelyben egészen új oldaláról mutatkozott be. Egy életvidám, meleg fickót alakított, és a legendás 007-es ügynökről kialakult képbe nem nagyon illett bele a saját neméhez vonzódó figura, sok rajongója levélben ki is fejezte megdöbbenését. A népszerű sztár öt éve hunyt el. (Kalendárium Press)

This entry was posted in külföldi évfordulók, születési évforduló. Bookmark the permalink.