100 éve született AVA GARDNER

2022. december 24-én 100 éve született AVA GARDNER amerikai színésznő

Már fiatal lányként felfigyeltek a filmesek remek testi adottságaira, még nem volt húszéves, amikor – biztos ami biztos – a Metro-Goldwyn-Mayer leszerződtette. Jól számítottak, mert pár év alatt Ava csodálatosan szép nővé érett, s filmjei rendre kasszasikert arattak.

Népszerűségét növelte mozgalmas magánélete, a nagyhatalmú filmmogulok ügyeltek is rá, hogy Ava állandóan az újságok címlapján szerepeljen, de nem kellett nagyon erőlködniük, mert a nyughatatlan színésznő egyébként is kereste a feltűnést. Jórészt persze szerelmi kapcsolatai foglalkoztatták a közvéleményt, s a lapoknak volt is miről beszámolniuk. Viharos kapcsolat fűzte például a neves dzsessz-zenészhez, Artie Shaw-hoz, leghíresebb férje pedig Frank Sinatra volt, akit teljesen megbolondított; katolikus olasz családi hagyományait felrúgva elvált a feleségétől – három gyermeke anyjától -, hogy elvehesse. De Frankie boy nem volt igazán boldog mellette, állandóan féltékenység gyötörte, majd amikor Ava elhagyta, felvágta az ereit.

A körülrajongott szexszimbólumot kivételes szépségén kívül egyéb erényekkel nemigen áldotta meg a sors, a legjobb indulattal sem lehetett művelt asszonynak nevezni, sőt egészen rondán beszélt, “a világ legszebb bestiája” úgy káromkodott, akár egy kocsis. (Kalendárium Press)

This entry was posted in külföldi évfordulók, születési évforduló. Bookmark the permalink.