65 éves GERGELY RÓBERT

2023. január 21-én 65 éves GERGELY RÓBERT énekes, színész

Talán sokan tudják, hogy híres szülők sarja; édesapja az ismert rádiós, Vajek Róbert, édesanyja a TV Híradó egykori riportere, Vajek Jutka, őt pedig természetesen Vajek Róbert néven anyakönyvezték. Amikor azonban a Színművészeti Főiskolán annyira előrehaladt a tanulmányaiban, hogy tényleg úgy nézett ki, színész lesz, névváltoztatást tanácsoltak neki. Ennek ellenére a Pécsi Nemzeti Színházban még eredeti nevén lépett először színpadra, majd a Hollós Vajek Róbert névvel próbálkozott, sőt, még a Strucc Róbert változat is felmerült, ám végül szerencsére elvetette.

Így aztán végül ötletszerűen a Gergely Róbert mellett döntött, s az ország már e néven ismerte meg, amikor az Emmanuelle című film magyarított betétdalával egycsapásra meghódította a nagyközönséget. A sikeren felbátorodva hét év után otthagyta Pécset és a színészmesterséget, s énekesnek állt. S milyen jól tette, hiszen egymás után hat lemeze jelent meg, édesbús, romantikus dalaival nagy népszerűséget szerzett – jóképű férfi lévén különösen a középkorú hölgyek körében. De nemcsak kivételesen vonzó, hanem igencsak okos is, nem várta meg, amíg szerencsecsillaga – új sztárok feltűnésével, a dolgok természetesen rendje szerint – leáldozik, ő maga tette le a mikrofont, s visszatért eredeti hivatásához, a színészethez.

Persze óvatosan járt el a váltás során is, nem rögtön Hamletnek szerződött, a Rigó Jancsi című Békeffy-operettben vállalt szerepet, s azóta kipróbálta magát műsorvezetőként is. (Kalendárium Press)

This entry was posted in könnyűzenei, magyar évfordulók, születésnap, zenei évfordulók-születésnapok. Bookmark the permalink.