55 éves BALÁZS PALI

2023. július 25-én 55 éves BALÁZS PALI táncdalénekes

A békéscsabai fiú tiniként kezdett zenélni, előbb gitározott, még saját együttest is alapított. Aztán áttért az éneklésre, de akkor még nem sok fantáziát láttak benne, első kazettáját 1996-ban saját maga adta ki. 1999-ben megjelent Romantikus slágerek című lemeze viszont kirobbanó siker lett, s akkor ismerte meg az ország, amikor rendszeres vendége volt Lagzi Lajcsi népszerű showműsorának, a Dáridónak.

Azóta folyamatosan a csúcson van, aranylemezeit platinalemezek követik, évente száz fellépést bonyolít, és 2002-ben saját lemezkiadót alapított, úgyhogy erre már nincs gondja. Pár éve Határtalan randevú címmel indított koncertsorozatot, hogy szegény határon túli magyarok se legyenek megfosztva tehetségétől. Az idei év se maradt el siker nélkül, Lángra gyújtottad a szívemet címmel adott ki korongot.

A göndörhajú énekes, a nők nagy kedvence bírja a tempót, rendszeres sportolással biztosítja kiváló kondícióját. Szívesen sétál a természetben, a labdajátékokért pedig egyenesen rajong, lelkesen focizik, tagja a zenész- és a színészválogatottnak is. Nem érdemtelenül, húszéves koráig igazolt labdarúgó volt, a Békéscsabai Előre tartalékcsapatának tagja.

De a legnagyobb öröm, ha a fiával focizhat, aki válogatott focista akar lenni, nem énekes. Dícséretes dolog. (Kalendárium Press)

Magánéletéről bővebben olvashatunk önéletrajzi könyvében. Az Amiről 20 évig nem beszéltem… című könyv 30% kedvezménnyel rendelhető az alábbi címen: kalendarium@kalendariumpress.hu

 

This entry was posted in könnyűzenei, magyar évfordulók, születésnap, zenei évfordulók-születésnapok and tagged . Bookmark the permalink.