80 éves GABY DOHM

2023. szeptember 23-án 80 éves GABY DOHM német színésznő

Édesapja a német színházművészet jeles alakja, Will Dohm volt, aki azonban nem tudta egyengetni lánya karrierjét, mert meghalt, amikor Gaby még csak négyéves volt. Híres apja emléke azonban meghatározta pályaválasztását is, és így is volt, aki segítsen neki, mert édesanyja is színésznő volt, ha nem is olyan híres, mint az apukája. Gabynak nem is volt gondja a pályakezdéssel, tizennyolc évesen már színpadon állt, majd színiiskolái elvégzése után előbb a düsseldorfi, majd egy müncheni színházban játszott. Az utóbbi helyről különösen szép emlékeket őriz, hiszen a kiváló svéd rendezővel, Ingmar Bergmannal is dolgozhatott.

A népszerűséget azonban filmjeinek, még inkább tévésorozatainak köszönheti. Legismertebb közülük A klinika, amelyben Christát, a nővérből lett doktornőt, Brinkmann professzor csinos, fiatal feleségét alakította. Mivel a sorozatot minden évben ismétli valamelyik magyar tévécsatorna, már több korosztálynak is jó ismerőse. A népszerű sorozatot egzotikus környezetbe helyezve folytatták, s Gaby természetesen játszott a Kórház a pálmák alatt című sorozatban is. Szívének kedves sorozat A nagykövetasszony is, amit részben Budapesten forgattak. A forgatás alatt ugyanis egymásba szerettek Peter Deutsch rendezővel, s a szerelem teljesen felforgatta az életét.

Húszévnyi házasság után elvált a férjétől, gyermeke apjától, s összeköltözött a férfival. Bonyolította a helyzetet, hogy a rendező is nős ember volt. De idővel rendeződött a helyzet, a szerelmesek megtalálták a boldogságot, Gaby pedig jó szívvel gondol vissza a budapesti forgatásra. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, illetve a naptárszolgáltatás megrendeléséhez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in külföldi évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.