115 éve született CAROLE LOMBARD

2023. október 6-án 115 éve született CAROLE LOMBARD amerikai színésznő

Igazi filmcsillaghoz illően természetesen ragyogóan szép volt, ám szépségéhez kivételes tehetség is társult, ami egyáltalán nem volt szokványos dolog. Nemcsak saját szerepformálásának alakításába szólt bele, de társaiéba is, sőt, idővel meghatározó szerepet játszott a forgatókönyv elfogadásában és a rendezői koncepció kidolgozásában, s nem utolsósorban a szereplők kiválasztásában is. Ezért aztán színészkollégái nagy rajongással vették körül – nem minden érdek nélkül. Adolph Zukor meg is jegyezte: “Ha a stúdió vezetősége meg akarta volna választani a ‘társulat királynőjét’, a választás minden bizonnyal Carole Lombardra esett volna”.

Intelligenciáját mutatja, hogy hatalmával nem élt vissza, valóban rokonszenves ember volt, aki ismerte, őszintén szerette is. A közönség azonban félreismerte, hiszen a filmekből úgy tűnt, hogy nem több egy butácska szőke szexbombánál, aki kényeskedve aggatja tele magát ékszerekkel. Carole a magánéletben nem volt ilyen, sőt. Amikor férjével, Clark Gable-lel vidéki birtokot vettek, ő is eljárt vadászni a Mexikói-fennsíkra, elképesztve ezzel a cowboyokat. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, illetve a naptárszolgáltatás megrendeléséhez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in külföldi évfordulók, születési évforduló. Bookmark the permalink.