60 éves ELISABETH SHUE

2023. október 6-án 60 éves ELISABETH SHUE amerikai színésznő

Kislányként azzal őrjítette meg szegény családját, hogy házi színielőadásokat rendezett nekik a kertben, anyukája és három fiútestvére voltak a szereplők, ő pedig természetesen a rendező. Aztán apja mégis rávette, hogy az ő hivatását követve ügyvéd legyen. A szófogadó Elisabeth be is iratkozott a Harvardra, ám a közeli kocsmákban gyakrabban látták, mint az előadásokon, így hamar végetért egyetemi pályafutása. Ráadásul rákapott a drogokra is, naphosszat füves cigit füstölve bömböltette a magnóját, még szerencse, hogy néhány reklámfilmjét látva felfedezték a filmesek, mielőtt végleg elzüllött volna.

Az Egy bébiszitter kalandjai című filmmel tűnt fel, majd a Koktél című moziban Tom Cruise partnere volt, ám a film – innen alig hihető – Amerikában óriási bukás lett, mire Elisabeth bánatában elbujdosott a hegyekben. Idővel mégiscsak visszamerészkedett az emberek közé, s jól tette, mert megismerkedett David Guggenheim rendezővel, aki feleségül vette, majd egy lendülettel beiratta egy színiiskolába, vagyis valódi színésznőt faragott belőle. Amikor aztán megkapta a Las Vegas végállomás című film női főszerepét, már Nicolas Cage méltó partnereként emlegették a kritikusok, alakításáért még Oscarra is jelölték.

Azóta boldogan él férje oldalán, és az esze is megjött, évekkel ezelőtt újra beiratkozott a Harvardra, és befejezte politológiai tanulmányait. “Nem azért van a fejem, hogy a füleimnek legyen min megkapaszkodniuk” – nyilatkozta a lapoknak, de azt azért nevetve hozzátette; “bár olyan csinos pofival, mint az enyém, tudás nélkül is sokra vihetem még”. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, illetve a naptárszolgáltatás megrendeléséhez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in külföldi évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.