75 éves KEPES ANDRÁS

2023. október 11-én 75 éves KEPES ANDRÁS újságíró

Azon lehet vitatkozni, hogy ő-e a legvonzóbb férfi tévés személyiség – bár egy pár éve végzett felmérés során a nők többsége rá szavazott -, az azonban kétségtelen, hogy ő az egyik legfelkészültebb közöttük. Ebben némi szerepet játszott a szerencse is, diplomata-családba született, így jórészt külföldön nőtt fel, járt iskolába Bejrútban és Buenos Airesben, tanult az ELTÉ-n és a Stanford Egyetemen, úgyhogy ismeri a világot, és biztos nyelvtudás birtokában remekül el is boldogul benne.

Újságírói pályáját a rádióban kezdte éppen fél évszázada, 1973-ban, szépen lépkedett felfelé a ranglétrán, s mikor rovatvezető lett, átment a tévébe. Előbb évekig a Stúdió kulturális magazin foglalkoztatta, majd 1991-ben kirukkolt saját műsorával, és az Apropó szép sikert aratott. Még nagyobb népszerűséget szerzett azonban 1994-ben indított Desszert című műsorával, amelyben minden felszínes show-körítést mellőzve három vendégével beszélgetett a fehér asztal mellett, lebilincselően szellemesen. Teljesen megérdemelten kapta számos szakmai kitüntetését, a többi között van Táncsics Mihály-díja és Pulitzer-emlékdíja, legnagyobb kitüntetése azonban a tévénézők szeretete, amely kivált fényesen megnyilvánult súlyos betegsége idején, amikor a fél ország aggódott érte.

Egyébként sem nehéz szeretni, kellemes ember, imádják a nők, és ő is erősen vonzódik a gyengébb nemhez. Mostanában sajnos nem látjuk a képernyőn, a könyveit viszont olvashatjuk. Több is nagy siker lett közülük, például a Tövispuszta és a Világkép. (Kalendárium Press)

A képeken látható könyvek 30% kedvezménnyel rendelhetőek egy erre a címre írt elektronikus levélben: kalendarium@kalendariumpress.hu

Szintén 30% kedvezménnyel előrendelhető a várhatóan a napokban megjelenő legújabb könyve, a Két macska voltam. A megrendelést szintén ezen a címen fogadjuk:  kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in magyar évfordulók, születésnap and tagged . Bookmark the permalink.