85 éves TERENCE HILL

2024. március 29-én 85 éves TERENCE HILL olasz filmszínész

A Velencében született sztár valódi neve Mario Girotti, de nem a lagúnák városában, hanem Németországban töltötte gyermekéveit. A második világháború idején Drezdában laktak, ezer szerencse, hogy hősünk túlélte a várost szinte teljesen elpusztító szörnyű bombázásokat. Aztán visszatértek Itáliába, ahol a kis Mario sportolni kezdett, és az uszodában összebarátkozott a válogatott vizipólós Carlo Pedersolival, akivel később még újra összehozta a sors.

De akkor már mindketten más nevet viseltek, Mariót Terence Hillnek, barátját Bud Spencernek hívták, s így álltak először együtt kamera elé. Mindketten értek el már el korábban is sikereket a filmes szakmában, ünnepeltünk például a Rita, a Vadnyugat réme és a Vigyázat Vadnyugat című makaróni-westernekkel – előbbiben az aranyos táncdalénekesnő, Rita Pavone partnereként. De minden korábbi siker eltörpült a Bud Spencer-Terence Hill páros népszerűsége mellett, egészen pontosan tizennyolc filmet forgattak együtt, melyek közül a Piedone-sorozat vonzotta a legtöbb nézőt, ám telt házakkal vetítették a mozik Nincs kettő négy nélkül, Kincs, ami nincs és Én a vízilovakkal vagyok című filmjüket is.

Barátságuk Bud Spencer haláláig megmaradt, pedig később már nem dolgoztak már együtt. Ám ünnepeltünk barátja nélkül is sok szép órát szerzett a rajongóknak, jól sikerült a Don Camillo című vígjátéka – amit ő is rendezett – és a Don Matteo című krimisorozata – úgy tűnik szívesen játszik papokat.

Való is neki, mert nem élt soha botrányos életet, több mint fél évszázada nős, feleségével két gyereket neveltek fel. Egyikük 1990-ben autóbaleset áldozata lett. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in külföldi évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.