65 éves FALUSI MARIANN

2024. április 22-én 65 éves FALUSI MARIANN énekesnő

A nagyközönség már csak nehézsúlyú előadóként ismeri, ám a Pa-Dö-Dö duó egyik fele nem volt mindig ilyen gömbölyded. Sőt, bakfis korában még kifejezetten lepkesúlyúnak számított, nagyszerűen sportolt, 156 centis testmagassága ellenére remekül kosárlabdázott, még az ifjúsági válogatottba is bekerült. De egykori iskolatársai arra is emlékeznek, hogy Mariann a fiúkat is megszégyenítő módon rossz gyerek volt, ellenőrzője állandóan telve intőkkel, egyszer majdnem kitiltották az ország összes gimnáziumából, de a végén megengedték neki, hogy önként távozzon iskolájából. Akkoriban állandóan a fiúkkal csavargott, minden balhéban benne volt, még cigizett is.

Ám közben az éneklés is érdekelte, s az egyik énekórán tanára feltette neki a nagy kérdést; énekelni akar vagy dohányozni. Mindenki szerencséjére az éneklést választotta, így 1988-ban Lang Györgyivel összefogva megalakulhatott a Pa-Dö-Dö együttes, ami számtalan kedves dallal ajándékozta meg a közönséget. A sajnos már elhunyt Györgyivel remekül összeillettek, mintha ikrek lennének. Az nyilvánvaló, hogy mindketten tudnak énekelni, de színésznői képességeiket is megcsillantották. Mindketten szeretik az állatokat, különösen a kutyákat. Bár Mariannak a teknősbékák is kedvencei, és keresztanyja egy krokodilnak. (Kalendárium Press)

This entry was posted in könnyűzenei, magyar évfordulók, születésnap, zenei évfordulók-születésnapok. Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?