55 éves RENÉE ZELLWEGER

2024. április 25-én 55 éves RENÉE ZELLWEGER amerikai színésznő

Apukája norvég, anyukája svájci, ő maga egy texasi kisvárosban született, és eredetileg újságírónak készült. Be is iratkozott a Texasi Egyetem kommunikáció szakára, ahol a színpadi szereplés alapjaival is megismerkedett, s bár a diplomát megszerezte, már akkor úgy gondolta, inkább színésznő lesz.

De az istennek se akarták felfedezni, évekig szerepelt reklámokban és másodosztályú filmecskékben, mígnem 27 évesen betették Tom Cruise mellé a Jerry Maguire, a nagy hátraarc című filmbe. Nem volt nehéz felfigyelni rá, ám ekkor meg ő makacsolta meg magát, és mintha máris világsztár lenne, sorra visszadobta a neki nem tetsző forgatókönyveket. De jól spekulált, mert a szakma méltányolta, hogy csak igényes filmekben vállal szerepet, és a Betty nővér című film főszerepéért Golden Globe-ot kapott. Aztán az Én és én meg az Irén című moziban parádézott, a forgatás közben pedig beleszeretett partnerébe, a gumiarcú Jim Carrey-be, s majdnem házasság lett a dologból.

A csalódásra jó ellenszernek bizonyult a Bridget Jones naplója, amely ünnepelt sztárrá tette. S bár a szerep kedvéért kicsit meg kellett híznia, de egyébként telitalálat volt rábízni a film címszerepét. Ő is egy kicsit lökött csaj, szétszórt, figyelmetlen, amikor a Golden Globe díjkiosztón a nevét olvasták, ő még a mosdóban szépítkezett, a fogadásra pedig elfelejtette felvenni az estélyi ruháját, és farmerben mondta el a beszédét.

Aztán megint szerelmes lett, ezúttal George Clooney törte össze a szívét, de bánatában legalább ehetett kedvére, hiszen a Bridget Jones folytatásához megint meg kell híznia. Bánatát tovább enyhítette, hogy a hízókúrához a producerek 22 és fél millió dolláros gázsival járultak hozzá.

Aztán megint szerelmes lett, ezúttal George Clooney törte össze a szívét, de bánatában legalább ehetett kedvére, hiszen a Bridget Jones folytatásához megint meg kell híznia. Bánatát tovább enyhítette, hogy a hízókúrához a producerek 22 és fél millió dolláros gázsival járultak hozzá. Ha jól számolunk, öt komoly kapcsolata volt, az előbbieken kívül Bradley Cooper a legismertebb. De különben elégedett a sorsával. Mondjuk lehet is, hiszen két Oscar-díja is van, a Hideghegy és a Judy című filmben nyújtott alakításáért kapta. (Kalendárium Press)

A színésznő kerek születésnapja alkalmából a Kalendárium Press a Bridget Jones-könyveket ajánlja, amelyeket 30% kedvezménnyel, illetve antikvár példányban lehet megrendelni egy erre a címre írt elektronikus levélben. kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in külföldi évfordulók, születésnap and tagged , . Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?