95 éve született KLAUSJÜRGEN WUSSOW

2024. április 30-án 95 éve született KLAUSJÜRGEN WUSSOW német színész

Világszerte – ahogy nálunk is – a Kórház a pálmák alatt és főként A klinika című filmsorozatok főszereplőjeként ismerik, s mivel Brinkmann professzor rendes, becsületes, szimpatikus ember, mindenki úgy hiszi, hogy ő is az volt. Nem is nagyon tévednek, talán csak abban különbözött a hírneves sebészorvostól, hogy ő még Brinkmann professzornál is nagyobb természetű volt.

A nőket világéletében imádta, s ha szerelmes lett, nem nagyon érdekelte más szempont. Két gyermekének anyját is elhagyta új szerelme kedvéért, gyermekei sokáig nem is bocsájtottak meg neki, mert édesanyjuk nem sokkal utána meghalt. Lánya, A klinika Elke nővéreként nálunk is ismert Barbara Wussow csak akkor enyhült meg teljesen, amikor apja új szerelmét is elhagyta. Egyébként másik gyereke is színész lett, őt Saschának hívják, és nálunk

A Guldenburgok öröksége című sorozatban volt látható. S ahogy Brinkmann professzornak is született idős korában egy fia, Benjámin, úgy az őt alakító színészt is megajándékozta 64 éves korában egy fiúval nem sokkal korábban oltár elé vezetett fiatal felesége, s a kisfiút szintén Benjáminnak keresztelték. De aztán ez a házasság is múltté lett, ám a nála 27 évvel fiatalabb asszony Idával ellentétben nem halt bele a bánatba, sőt, Yvonne anyagilag teljesen tönkretette az ősz halántékú szívtiprót.

Ráadásul egy súlyos szívroham majdnem elvitte, heteket töltött kórházban, ahol lábadozása alatt kénytelen volt a nővérek csipkelődését is elviselni, miszerint a hóhért akasztják. Utoljára 2004-ben, halála előtt három évvel házasodott, de betegsége miatt élete utolsó két évét egy otthonban élte le. (Kalendárium Press)

Az évfordulóra a Kalendárium Press webáruháza Peter Heim A klinika című könyvét kínálja antikvár példányban. 

This entry was posted in külföldi évfordulók, születési évforduló and tagged , . Bookmark the permalink.