25 éve hunyt el DIRK BOGARDE

2024. május 8-án 25 éve hunyt el DIRK BOGARDE brit színész

Komoly emberként indult el az életbe, hiszen műszaki főiskolára járt, ám hamar rájött, hogy a kalandokat jobban kedveli, mint a műhelyek dohos világát. Erősítette hajlamait, hogy katonaként megjárta a második világháború harctereit, s eljutott egészen Indonéziáig. A háború után színésznek állt, s a jóképű, kisportolt ifjú azonnal szerepet is kapott a Hatalom dicsőség nélkül című filmben, majd sorra forgatta kalandos történeteit. Számos nagysikerű filmje közül is kiemelkedik a Modesty Blaise, A királyért és a hazáért, a Halál Velencében és A híd túl messze van.

A hatvanas évek egyik legnépszerűbb sztárja volt, különösen a nők rajongtak érte, de legendája máig él. Ő volt a  kedvenc színésze például Madonnának, a világhírű énekesnő emlékezetes erotikus fotóalbumának készítésekor még közreműködőnek is felkérte bálványát. Madonna különben az akkor a hetvenen már túl lévő színészt meztelen képekre invitálta, de a felkérést Bogarde udvariasan visszautasította. Madonna vigasztalhatatlan volt, egy lapnak el is panaszolta; évek óta Dirk csodálója, és alig várta a pillanatot, hogy ha néhány aktkép erejéig is, de együtt szerepelhessen vele. (Kalendárium Press)

Ha tetszik, amit csinálunk, szerény hozzájárulásával segítsen lehetővé tenni, hogy folytathassuk. Köszönjük, ha támogat bennünket!

This entry was posted in halálozási évforduló, külföldi évfordulók. Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?