60 éves GESZTI PÉTER

2024. május 9-én 60 éves GESZTI PÉTER popzenész, zeneszerző, dalszerző

Gyerekszínészként ismerkedett meg a színészi pálya rejtelmeivel, el is ment a kedve tőle, ezért aztán díszlettervező szeretett volna, de a Színművészeti Főiskola rendezői szakára jelentkezett. Aztán mégis tanárképző főiskolára járt, majd miközben délelőtt tanította a gyerekeket, délután a Rockstúdió műsorvezetőjeként szórakoztatta őket. A nagyközönség az Ász című tévéműsor műsorvezetőjeként ismerte meg, s már akkor is megcsillogtatta saját gyártmányú szóvicceit.

Amelyeket aztán az Első Emelet együttes ötletembereként a zenében is kamatoztatott, s a sikeren felbátorodva saját együttest alapított. A Rapülők óriási népszerűséget szerzett, köszönhetően főként a rendkívül szellemes dalszövegeknek, amelyek természetesen az ő művei. Emellett folyamatosan dolgozott a rádióknak és a tévécsatornáknak, alapított egy reklámügynökséget, sok tévéreklám szövege köszönhető neki – szellemesebb reklámok hallatán éljünk a gyanúperrel, hogy az ő keze van a dologban. A magát gyakran szórakoztatónak – azaz entertainer-nek – nevező népszerű Gesztenye azonban nem ragadt le a mosóporreklámoknál, immár a hazai színháztörténetbe is beírta a nevét, Dés Lászlóval közös műve például a lassan három évtizede telt házakkal futó A dzsungel könyve című musical.

Egyszóval igazi nagyágyú, neki már megbuknia is lehet, amint azt pár éve a Bohém élet című műsorával ő is megtapasztalni volt kénytelen. A múltkoriban tehetségkutató tévéshowk zsűritagjaként is láthattuk, de ő legalább ért ahhoz, amiről ítéletet mond. Máig énekel is, Váczi Eszterrel közösen előadott duettjei kivált nagyon népszerűek. (Kalendárium Press)

This entry was posted in magyar évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?