Könyvajánló – Szerelmünk romjai

Paula McLain: Szerelmünk romjai

A könyv 2018-ban jelent meg, az Alexandra adta ki, 392 oldal hosszúságú. A bolti ára 3999 ft, de mi 25% kedvezménnyel, 3000 ft-ért adjuk, ha valaki egy ideírt üzenetben megrendeli: kalendarium@kalendariumpress.hu

Paula McLain
Szerelmünk romjai
Kiadó: Alexandra
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 392
ISBN: 9789634472469

A könyv fülszövege így hangzik:

1937-ben, a huszonnyolc éves Martha Gellhorn egyedül utazik Madridba, hogy tudósítson a spanyol polgárháború szörnyűségeiről; írásai a hétköznapi emberek küszködését tükrözik e rettenetes konfliktus fogságában. Munkájával sikerül elismerést kivívnia a férfiak uralta újságíró szakmában. Mindeközben váratlanul, és önmaga számára is meglepetésszerűen, beleszeret az akkor már élő legendává váló íróba, Hemingwaybe.

A második világháború előestéjén, Madrid és Kuba zűrzavaros díszletei között, Martha és Ernest kapcsolata és szakmai karrierje fellángol. Ám amikor Ernest publikálja élete legnagyobb sikerét, az Akiért a harang szólt, megbillen az egyensúly, és Marthának választania kell; aláveti magát a híres ember feleségét jelentő korlátozott szerepnek, vagy kockáztatja Ernest elveszítését azzal, hogy mind nőként, mind íróként alakítja a saját útját…

Az írónő Paula McLain, amerikai, 1965-ben született, vagyis 53 éves. Öt ismert könyve van, közülük három – A párizsi feleség, a Napkeringő és a most megjelent Szerelmünk romjai – magyarul is megjelent. A Napkeringő szintén kapható, és szintén megrendelhető 25% kedvezménnyel, míg A párizsi feleség hiánycikk. 

 

 

 

A most megjelent Szerelmünk romjai Amerikában is az idén jelent meg, úgyhogy hamar eljutott a magyar olvasókhoz. Az eredeti címe Love and Ruin, és ezt is be tudjuk szerezni annak, aki angol eredetiben szeretné elolvasni.

This entry was posted in könyvújdonságaink and tagged . Bookmark the permalink.