60 éves RÁK KATI

Február 21-én 60 éves RÁK KATI színésznő

Ma is rendkívül vonzó, csinos asszony, fiatalon pedig egészen kivételes szépség volt, nem meglepő tehát, hogy modellként kezdte a pályafutását, egy időben ő volt az egyik világhírű üdítőital magyarországi reklámarca. Mivel azonban gyermekkora óta nagyon szeretett énekelni, a Színművészeti Főiskolára jelentkezett, de sem a musical, sem a prózai szakra nem vették fel. Ezért előbb a Konzervatóriumban tanult, s csak utána sikerült színésznővé képeznie magát.

A Radnóti Színpadon lépett először a világot jelentő deszkákra, s azóta sok színházban tapsolhatott neki a közönség, vidéken és Budapesten egyaránt. Sok szép szerepet kapott, de az igazi kiugrás sosem sikerült neki, talán feltűnő szépségétől ijedtek meg a rendezők. Sokszor elpártolt mellőle a szerencse is, mire például felfedezte a film, már alig készültek filmek hazánkban, a Délibábok országa című, Mészáros Márta rendezte filmjét pedig rosszkor mutatták be, akkor került ugyanis a mozikba a híres rendezőnő öt évig készült remekműve, a Napló gyermekeimnek is.

De nehogy azt gondolja bárki, hogy nem volt része sikerekben – különösen zenés darabokban remekelt -, az utóbbi években pedig a Vidám Színpadon játszotta a Tigris Lilit és a Ruttkai Éva Színházban a Vidám kísérteteket. Manapság a Vidám Színpadon a Tökéletes esküvő című darabban tapsolhat neki a nagyérdemű, Pasik című tévésorozata pedig ismétlésben ma is fut az egyik tévécsatornán.

Attól pedig pláne ne tartson senki, hogy boldogtalan ember, kiegyensúlyozott házasságban él – férje Bernát László dramaturg -, csodás házat építettek, és van két gyönyörű lányuk, Sára és Barbara. És ezt tessék szó szerint érteni, mindkét – már felnőtt – lány keresett modell. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in magyar évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.